Displazia de dezvoltare a șoldului bebelușilor

Un nou născut dintr-o mie suferă de displazie de dezvoltare a șoldului. Nedepistată la timp sau netratată, aceasta poate provoca dureri, tulburări ale mersului sau inegalitatea membrelor.

Displazia de dezvoltare a șoldului înseamnă, de fapt, deformarea soldului înainte, în timpul sau după naștere. În formele ei ușoare, ea nu poate fi depistată doar vizual sau prin palpare.

In formele mai grave ale acestei deformari anormale a soldului, pot aparea semne clinice precum asimetrie la nivelul pliurilor, limitari ale miscarilor articulare, torticolis sau deformari ale piciorului

Este necesara efectuarea unei ecografii ca sa poata fi descoperita. Cum se efectueaza aceasta ecografie si care sunt recomandarile pentru pacientii care vor sa faca o ecografie de sold bebelusului lor, gasiti descris aici http://ortopediegalati.ro/ecografie-sold-nou-nascuti/.

Care sunt copiii predispusi la aceasta deformare a soldului?

  • Copiii de sex feminin
  • Copiii care au avut o pozitie vicioasa intrauterina
  • Copiii care au avut astfel de cazuri in familie
  • Copiii care prezinta asimetrie la nivelul pliurilor
  • Copiii la care se observa limitari ale miscarilor articulare
  • Copiii la care se observa deformari ale piciorului

Cum influenteaza obiceiul de a INFASA copilul aparitia displaziei de sold?

S-a constatat faptul acest obicei, infasatul, favorizeaza formarea displaziei de dezvoltare a soldului nou-nascutilor. Este recomandat sa se renunte complet la acest obicei, chiar si dupa baia bebelusilor.

Cum este recomandat sa fie sustinut bebelusul, pentru a nu aparea aceasta deformare a soldului?

Se recomanda sa purtati copilul pe spatele, pieptul sau soldul dumneavoastra, cu picioarele desfacute intr-o pozitie corecta ale acestora. Sistemele de purtare maleabile si usor de folosit de catre parinti, care au aparut pe piata, sunt recomandate pentru evitarea aparitiei deformarii de sold a bebelusului.

Spune-le si prietenilor tai :
Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email

Articole recente

Date contact

Program